Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilerin Dikkatine: Ek Sınavlar

Fakülte Yönetim Kurulunun 13.08.2021 Tarih ve 30 sayılı toplantısında alınan 8 nolu karar ile; 2547 sayılı Kanunun 44. Maddesinin “C” fıkrası ve Üniversitemiz Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23/1-e maddesi gereği; azami öğrenim süresi (7 Yıl) sonunda kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmek için Fakültemiz son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları (FF-FD-YS- harf notu) bütün dersler için 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda iki ek sınav hakkı tanınmıştır.

-Ek sınavlar; azami öğrenim süresi sonunda mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda, mezun olabilmesi için başarması gereken toplam ders sayısını, (5) beşe indiremeyen öğrencilerin üniversite ile ilişkileri kesilir.

-Ek sınavlara girmek isteyen öğrenciler başvurularını: Yaz okuluna katılan öğrencilerin, 07 Eylül 2021 tarihine kadar, Yaz okuluna katılmayan öğrencilerin 01 Eylül 2021 Tarihine kadar ekteki sınav başvuru formunu eksiksiz doldurup imzalayıp Transkript ekleyerek fefogrenciisleri@comu.edu.tr adresine e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: İMZASIZ DİLEKÇELER İŞLEME ALINAMAYACAKTIR.

1. EK SINAV

Son Başvuru Tarihi
 (Yaz Okuluna Katılan Öğrenciler İçin)

7 Eylül 2021

Son Başvuru Tarihi
 (Yaz Okuluna Katılmayan Öğrenciler İçin)

1 Eylül 2021

Sınav Tarihleri

13 - 17 Eylül 2021

2. EK SINAV

Sınav Tarihleri

27 Eylül – 01 Ekim 2021

Sınavlara ait bilgiler Bölümlerin WEB sayfalarında duyurulacaktır.

BU DUYURU TEBLİĞ NİTELİĞİNDE OLUP TEKRAR DUYURU YAPILMAYACAKTIR.

421-azami-ogrenim-suresi-sinav-dilekcesi.docx
422-ek_sinav_hakkinda_uygulama_ilkeleri.pdf